La Royale Fanfare d’Orphée

Sinds de oprichting in 1846, meer dan 170 jaar geleden, is de Koninklijke Orpheus van Stavelot een belangrijke speler geworden en zeer actief in het muzikale en culturele leven in zijn regio.

Lokale tradities worden nog steeds zeer geworteld in het leven van deze samenleving: elk jaar in het midden van de vastentijd, die de processie van LAETARE STAVELOT dat Orpheus presenteert zijn nieuwe animatie directory leidt, speciaal gearrangeerd door haar muzikale regisseur. Een nieuwe parade kostuum, gemaakt door een team van gespecialiseerde naaisters, is ook ingehuldigd voor deze gelegenheid.

Parallel aan deze animatie en folklore ruit, de Koninklijke Muziekkapel van Orpheus werd een orkest is volledig in harmonie in de afgelopen decennia, maakt er een punt van hoogstaande concerten te introduceren door het aanpakken van een zeer breed repertoire. Alle muziekstijlen worden opnieuw bekeken: composities of ongepubliceerde arrangementen voor harmonieorkest, transcripties van klassieke werken, muziek van films of repertoire van variëteiten …

De Orphée heeft momenteel meer dan vijftig muzikanten, waaronder veel jonge mensen van de academies van de entiteiten van Stavelot, Malmedy en Spa. Het is ingedeeld in Excellence Division en wordt erkend door het Ministerie van Cultuur van de Waalse Gemeenschap van Brussel (Art & Life Tours).

Contactinfo

Philippe COLIN
Rue de la Cova, 25
6700 Arlon
Tél : +32.63/21.84.37
E-mail : philippe.colin@skynet.be

Valérie LEMINEUR
Stockeu, 8
4970 Stavelot
GSM : +32.497/54.89.98
E-mail : valemineur@skynet.be

Web : En cours de création

Facebook groep pagina